Aceasta este data deschiderii ofertelor de la întreprinderile ce intenționează să concesioneze zăcământul de apă minerală Cahul.

Potrivit site-ului Agenției Proprietăți Publice, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova va desfășura concursul de concesionare a zăcământul de apă minerală „Cahul

Obiect al concesiunii îl constituie zăcământul de apă minerală naturală „Cahul”, cu rezervele de apă minerală naturală cu efect curativ evaluate în volum de 945 m3/24 de ore, atribuite la categoriile B+C1 (procesul-verbal al Comisiei de stat pentru rezervele de substanțe minerale utile nr.7629 din 26 mai 1976). Concesiunea are drept scop menţinerea nivelului apei în Lacul Sărat prin atribuirea în folosinţă a zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”, urmare a implementării proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement „Lacul Sărat” din or. Cahul”.

Durata concesiunii–25 de ani din data semnării contractului de concesiune cu posibilitatea extinderii acestui termen (la solicitare), conform prevederilor legislaţiei referitor la exploatarea zăcămintelor de apă subterană şi în condiţiile stabilite de Lege.

mai mult la :  ziuadeazi.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here