Economia Chinei încetinește, pe fondul carantinelor dure, a prăbușirii pieței imobiliare și a celei mai mari secete din ultimele decenii. Chiar dacă afectează creșterea globală, acest lucru ar putea contribui la reducerea inflației.
China a raportat o contracție puternică a economiei în trimestrul al doilea, semnalând astfel că ar putea rata obiectivele de creștere economică de 5,5 la sută din acest an.

A doua cea mai mare economie a lumii a fost puternic afectată de pandemie, însă cel mai recent de politica „zero Covid”, care presupune izolarea forțată a unor zone mari, cu zeci sau sute de mii de oameni, fie și în baza unui caz suspect.Astfel de carantine prelungite duc la închiderea fabricilor, lucru lesne de înțeles că productivitatea este astfel afectată.

„China nu a trăit efectiv cu Covid ca restul lumii. Nu există nicio imunitate acumulată – deoarece au refuzat să importe vaccinurile cu ARN mesager – nu au un sistem de sănătate foarte avansat și există multă ezitare în privința vaccinurilor”, a declarat Jacob Gunter, analist principal la Mercator Institute for China Studies (MERICS), cu sediul la Berlin.

/romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns